Nieuwe missie: schoonheid van binnen uit

annie-spratt-210644
Als ik werk met professionele modellen, gaat het vooral om een plaatje maken; de make-up die wordt aangebracht draagt bij aan het beeld dat het team wil neerzetten. Het model speelt een rol, de visagiste en styliste zorgen ervoor dat het uiterlijk bij de rol past en de fotograaf legt het beeld vast zoals dit van tevoren bedacht is.

Bij bruiden en fotoshoots van ‘echte vrouwen’ zit het werk als visagiste en styliste een beetje anders in elkaar. Het doel wordt dan om de make-up en kleding af te stemmen op wie de vrouw is, ze moet zichzelf kunnen herkennen. Geen masker met make-up over het gezicht, om achter te verstoppen, maar een make-up die de natuurlijke schoonheid naar boven brengt. Hierbij is luisteren naar hoe de vrouw zichzelf graag ziet en aanvoelen wat ze wil erg belangrijk. Door de – vaak betekenisvolle – gesprekken die voortvloeien uit de vragen die ik stel, ben ik me gaan realiseren dat er nog zo ontzettend veel vrouwen heel erg onzeker zijn. Lees daarom meer over mijn nieuwe missie in dit artikel.
Nu zo’n 12 jaar ben ik actief als hulpverlener, de laatste 7 jaar als coach van jong volwassenen. Het werk als visagiste ben ik begonnen als tegenhanger van dit serieuze werk. Hoe langer ik echter bezig ben, hoe meer ik merk dat bezig zijn met het uiterlijk voor veel vrouwen een trigger is voor een hoop negatieve gevoelens.

Voordat ik te werk ga met kwasten en kleurtjes, vraag ik eerst altijd hoe een vrouw zichzelf ziet en wat ze mooi vindt aan zichzelf; wat wil ze graag accentueren? Naar aanleiding van die vraag wordt een gesprek gestart waarin verteld wordt wat ze mooi vindt aan zichzelf, maar ook waar ze onzeker van wordt. Die onzekerheden zijn vaak veel groter dan de gevoelens van trots en mooi zijn.

Omdat ik wil dat alle vrouwen zichzelf mooi vinden en de beste versie van zichzelf kunnen zien, wil ik hier aan mee werken. Niet alleen door make-up te doen, maar ook door coaching aan te bieden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat werken aan de binnenkant én de buitenkant er voor zorgt dat de onzekerheid verminderd en een zekerheid naar boven komt.

Door deze denkwijze, waarbij een andere manier van denken zal helpen bij zelfacceptatie, vind ik het passend om naast de visagie zoals ik deze al aanbood ook coaching aan te gaan bieden. Hoewel het in eerste instantie niet logisch lijkt om zowel coaching als visagie aan te bieden, denk ik dat deze tekst meer duidelijk maakt hoe ik te werk ga en wat ik te bieden heb.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply