Browsing Category

Coaching

Zichtbaarheid

Alette de Jong

Bescheidenheid is zo’n eigenschap die ons Nederlanders met de paplepel wordt ingegoten. Een nuttige eigenschap die vaak gewaardeerd wordt.┬áVergeet alleen niet om in je eigen kracht te stappen en jezelf zichtbaar te maken!

In mijn werk als visagiste vind ik het zo ontzettend belangrijk dat ik iemand zichtbaar kan maken door de sterke punten te benadrukken. Ik wil geen masker aanbrengen, maar iemand de beste versie van zichzelf laten zien. Het leuke is dat Raquel dezelfde missie heeft, alleen gebruikt zij in plaats van make-up en kwasten haar camera als tool.

Check deze topfoto’s voor mijn zichtbaarheid! En zie ook dit geweldige stuk dat Raquel over mij schreef: LINK

Continue Reading

Nieuwe missie: schoonheid van binnen uit

annie-spratt-210644
Als ik werk met professionele modellen, gaat het vooral om een plaatje maken; de make-up die wordt aangebracht draagt bij aan het beeld dat het team wil neerzetten. Het model speelt een rol, de visagiste en styliste zorgen ervoor dat het uiterlijk bij de rol past en de fotograaf legt het beeld vast zoals dit van tevoren bedacht is.

Bij bruiden en fotoshoots van ‘echte vrouwen’ zit het werk als visagiste en styliste een beetje anders in elkaar. Het doel wordt dan om de make-up en kleding af te stemmen op wie de vrouw is, ze moet zichzelf kunnen herkennen. Geen masker met make-up over het gezicht, om achter te verstoppen, maar een make-up die de natuurlijke schoonheid naar boven brengt. Hierbij is luisteren naar hoe de vrouw zichzelf graag ziet en aanvoelen wat ze wil erg belangrijk. Door de – vaak betekenisvolle – gesprekken die voortvloeien uit de vragen die ik stel, ben ik me gaan realiseren dat er nog zo ontzettend veel vrouwen heel erg onzeker zijn. Lees daarom meer over mijn nieuwe missie in dit artikel.
Continue Reading